TFF’den resmi açıklama geldi. Fenerbahçe ile Galatasaray‘ı karşı karşıya getirecek Turkcell Süper Kupa Finali, 30 Aralık tarihinde Suudi Arabistan’da oynanacak.

TFF açıkladı: Fenerbahçe-Galatasaray Finali Suudi Arabistan'da

Federasyonun açıklaması şu şekilde:

“2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasındaki 2023 Turkcell Süper Kupa maçı kulüplerimizin bilgisi dahilinde, 30 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 20.00’de Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu’nda oynanacaktır.”

Suudi Federasyon da duyurdu

Suudi Arabistan Futbol Federasyonu Başkanı Yasser Misehal, iki üst düzey takıma ev sahipliği yapacak olmalarından mutluluk duyduklarını belirtti.

Misehal yaptığı açıklamada “Türkiye’nin Avrupa düzeyindeki iki büyük kulübü Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Türkiye Süper Kupa maçına Suudi Arabistan’ın ev sahipliği yapacak olmasından dolayı çok mutluyuz. Rekabet düzeyi yüksek heyecanlı maç olacak.” ifadelerini kullandı.

Yeri ve zamanı tepki topladı

Öte yandan iki büyük kulüp Trendyol Süper Lig’in 18. haftasında 24 Aralık Pazar günü karşı karşıya gelecek. Süper Kupa Finali’nin, bu derbiden 6 gün sonra oynanacak olması ve Cumhuriyetin 100. yılında ülke dışında olması kararı kamuoyu tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı.

TFF açıkladı: Fenerbahçe-Galatasaray Finali Suudi Arabistan'da