WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,0204 -0.14%
EURO 38,0462 0.3%
ALTIN 2.826,100,84
BITCOIN 21526436,10%
Fatma Karanfil’in Çocuğu Var Mı, Evli Mi, Eşi Kim, Kaç Yaşında, Nereli? Aşk-ı Memnu’nun Şayeste’si Fatma Karanfil Hayatı ve Biyografisi
  • World of Türkiye
  • Magazin
  • Fatma Karanfil’in Çocuğu Var Mı, Evli Mi, Eşi Kim, Kaç Yaşında, Nereli? Aşk-ı Memnu’nun Şayeste’si Fatma Karanfil Hayatı ve Biyografisi

Fatma Karanfil’in Çocuğu Var Mı, Evli Mi, Eşi Kim, Kaç Yaşında, Nereli? Aşk-ı Memnu’nun Şayeste’si Fatma Karanfil Hayatı ve Biyografisi

Türk sinema ve tiyatrosunun saygın isimlerinden biri olan Fatma Karanfil, hayatını kaybetti. 72 yaşındaki usta oyuncu, geçtiğimiz günlerde entübe edilmişti. Kansere yakalanan Karanfil'in, teşhis konulduğunda çoklu metastasın başladığı öğrenilmişti.

4 Haziran 2024 10:43
Fatma Karanfil’in Çocuğu Var Mı, Evli Mi, Eşi Kim, Kaç Yaşında, Nereli? Aşk-ı Memnu’nun Şayeste’si Fatma Karanfil Hayatı ve Biyografisi
0

BEĞENDİM

Fatma Karanfil’in vefat haberini menajeri Aslı İslamoğlu sosyal medya hesabından duyurdu. İslamoğlu,

“Değerli oyuncumuz Fatma Karanfil’i kaybettik. Türk sinema ve tiyatrosunun saygın isimlerinden, çok değerli oyuncumuz Fatma Karanfil’in vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Sanat hayatı boyunca pek çok başarılı projede yer alan ve birçok ödüle layık görülen Fatma Karanfil, yalnızca oyunculuğuyla değil, aynı zamanda zarafeti, çalışkanlığı ve insanlığı ile de örnek alınan bir isimdi. Bu acı kaybın derin üzüntüsünü yaşarken, Fatma Karanfil’e Allah’tan rahmet diliyor, başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Işığı hiç sönmeyecek, kalplerimizde ve sanat dünyasında daima parlayacaktır. Mekanın cennet olsun, değerli Fatma Karanfil. Tüm sanat camiasına ve kamuoyuna duyurulur,” ifadelerini kullandı.

 

Fatma Karanfil Kimdir?

Fatma-Karanfil-kimdir

Fatma Karanfil Kimdir?

3 Şubat 1952 tarihinde Eskişehir’de dünyaya gelen Fatma Karanfil, Language and Culture Center’de eğitim aldıktan sonra 1968 yılında Ses Dergisi yarışmasında üçüncülük kazanarak sinemaya adım attı. 1975 yılında Ali Kocatepe ile evlenen, ancak daha sonra ayrılan Karanfil, 1976-1980 yılları arasında Londra’da tekstil eğitimi aldı. Göğüs kanseri teşhisi konulan ve hastalığı yenen Karanfil, 2001 yılında işine geri döndü.

2008 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanan ‘Aşk-ı Memnu’ dizisindeki Şayeste karakteri ile tekrar gündeme geldi. Fatma Karanfil, Yeşilçam’ın efsane yapımlarından olan Keloğlan’da Fatma karakterini canlandırmıştı.

 

Fatma Karanfil Eşi Kim

Fatma-karanfil-eşi-kim

Fatma Karanfil’in Eşi Kimdir?

Fatma Karanfil, 1975 yılında Ali Kocatepe ile evlenmiştir. Ancak çift daha sonra ayrılmıştır​. 1984’te ikinci kez evlenmiştir.

 

Fatma Karanfil gençliği

Fatma-Karanfil-gençliği

Sanat Dünyasında Büyük Üzüntü

Fatma Karanfil, sanat hayatı boyunca pek çok başarılı projede yer aldı ve birçok ödül kazandı. Oyunculuğunun yanı sıra zarafeti, çalışkanlığı ve insanlığı ile de örnek alınan bir isimdi. Karanfil’in vefatı, sanat dünyasında büyük bir üzüntüye neden oldu. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

 

Fatma-Karanfil-gençliği

Son Dakika Magazin Haberleri İçin Hemen Tıklayın!

İlknur Şayir

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.