Filenin Sultanları, Kadınlar Milletler Ligi’nde (VNL) gösterdiği başarılı performansla dikkat çekmeye devam ediyor. Puan sıralamasında ilk 4 takım arasında yer alan A Milli Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi’nin ikinci haftasında son karşılaşmasını ev sahibi ABD ile yapacak. İşte ABD – Türkiye voleybol maçı hakkında detaylar…

Karşılaşmanın Tarihi ve Saati

Filenin Sultanları, Milletler Ligi’nin ikinci haftasında son maçına çıkıyor. Milliler, ev sahibi ABD ile karşı karşıya gelecek. Arlington’da oynanacak ABD – Türkiye mücadelesi 2 Haziran Pazar günü saat 23.00’te başlayacak.

Hangi Kanalda Yayınlanacak?

Mücadele, TRT Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Türkiye’nin Hedefi

Ay-yıldızlı ekibimiz, ABD karşısında parkeden galibiyetle ayrılarak Japonya, Brezilya ve Polonya gibi takımları yakalamayı hedefliyor. A Milli Kadın Voleybol Takımı, son olarak Güney Kore’yi 3-0 mağlup ederek moral depolamıştı. Eğer ABD karşısında galip gelirlerse, ikinci haftada 4’te 4 yapmış olacaklar.

ABD’nin Performansı

Rakibimiz ABD, geride kalan 7 mücadelede 4 galibiyet ve 3 mağlubiyet aldı. Son olarak Milletler Ligi’nde oynadığı Polonya karşılaşmasını 3-1 kaybeden ABD, sıralamada 7. basamakta yer alıyor. ABD karşısında alınacak bir galibiyet, Filenin Sultanları’nın üst sıralardaki yerini sağlamlaştırmasına yardımcı olacak.

Milletler Ligi Puan Durumu

Polonya, 8 karşılaşmada 8 galibiyet alarak 24 puanla lider durumda. Brezilya ise 7 maçta 7 galibiyetle 19 puana sahip. Japonya, 18 puanla üçüncü sırada yer alırken Türkiye, 16 puanla dördüncü sırada bulunuyor. İtalya ve Çin de 16 puana sahip takımlar arasında.

3. Hafta Maç Programı

Milletler Ligi’nde grup aşaması 3 hafta olarak düzenleniyor. A Milli Kadın Voleybol Takımı, üçüncü haftada Tayland, Dominik Cumhuriyeti, Çin ve Brezilya gibi takımlarla karşı karşıya gelecek. İşte 3. hafta maç programı:

  • 12 Haziran 2024 12.00 / Türkiye-Tayland
  • 13 Haziran 2024 15.30 / Dominik Cumhuriyeti-Türkiye
  • 15 Haziran 2024 15.30 / Çin-Türkiye
  • 16 Haziran 2024 12.00 / Türkiye-Brezilya

Gözler İlk 3 Sırada

Filenin Sultanları, ABD karşılaşmasında galip gelerek puan sıralamasında Japonya’nın puan kaybetmesini bekleyecek. Bu şekilde ilk 3 sıradaki yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor.

Kadınlar Milletler Ligi’nde ilk 8’e giren ülkeler, Tayland’da düzenlenecek finallerde mücadele edecekler. Türkiye’nin ABD karşısında alacağı sonuç, bu hedefe ulaşmak açısından büyük önem taşıyor.

Son Dakika  Spor haberlerini kaçırmamak için hemen tıklayın!