WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,0963 0.18%
EURO 38,0992 0.02%
ALTIN 2.834,490,20
BITCOIN 21384114,11%
Özhan Eren Kimdir, Biyografisi, Kaç yaşında, Aslen nereli, Mesleği Ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Özhan Eren Kimdir?
  • World of Türkiye
  • Magazin
  • Özhan Eren Kimdir, Biyografisi, Kaç yaşında, Aslen nereli, Mesleği Ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Özhan Eren Kimdir?

Özhan Eren Kimdir, Biyografisi, Kaç yaşında, Aslen nereli, Mesleği Ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Özhan Eren Kimdir?

TRT 1'de yayımlanan Sen Türkülerini Söyle programının jürisi Özhan Eren'in yaşamı, kariyeri ve biyografisi merak konusu oldu. Özhan Eren kimdir, aslen nerelidir, mesleği nedir, hangi şarkıları vardır, kaç yaşındadır, doğum tarihi nedir, evli midir? Özhan Eren ile ilgili bilgiler yazımızda yer alıyor...

31 Mayıs 2024 17:22
Özhan Eren Kimdir, Biyografisi, Kaç yaşında, Aslen nereli, Mesleği Ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Özhan Eren Kimdir?
0

BEĞENDİM

Vatandaşlar tarafından merak edilen isimlerden biri de Özhan Eren. Peki, Özhan Eren kimdir? Kaç yaşındadır, nerelidir, mesleği nedir? Sen Türkülerini Söyle jürisi Özhan Eren’in yaşamı ve biyografisi hakkında bilgiler. İşte ayrıntılar…

Özhan Eren  Kimdir?

TRT 1‘de yayınlanan “Sen Türkülerini Söyle” programının jürisi Özhan Eren, 1959 yılında Amasya’da doğdu. İlkokul eğitimini memleketinde tamamladı. 1976 yılında Kuleli Askerî Lisesi’nden mezun oldu. 1980 yılında Kara Harp Okulu’nu bitirdi ve ardından 1982 yılında MSB Harita Yüksek Teknik Okulu’ndan mezun olarak Harita Mühendisi unvanını kazandı. Ankara ve Türkiye’nin çeşitli illerinde mühendislik yaptı, bu süreçte toprağını ve insanını yakından tanıma fırsatı buldu.

Müzik Kariyeri

Özhan Eren’in müzikle olan ilgisi lise yıllarında okul orkestrasında başladı. Yaptığı bestelerinin TRT Repertuvarı’na kabul edilmesiyle müzik kariyerinde önemli bir adım attı. Özel dersler ve koro çalışmalarıyla müzik eğitimini sürdürdü. Türk Müziği’nin hemen hemen her formunda eserler üretti. İstanbul’a taşındıktan sonra müzik kariyerinde daha profesyonel adımlar attı.

Albümleri ve Besteleri

Özhan Eren, ilk albümü “Güle Yazdım”ı 2000 yılında TMC etiketiyle çıkardı. Bu albüm, tamamen kendi bestelerinden oluşuyordu. Ardından, 2001 yılında “Turnalara Tutun da Gel” adlı ikinci solo albümünü POSTA etiketiyle dinleyicilerine sundu. 2003 yılında, Sarıkamış Harbi’ni ve dönemin olaylarını konu alan “Sarıkamış’lı Geçmiş Zaman” tematik müzik çalışmasını DMC etiketiyle yayınladı.

Sanatçının “Kime Sorsam” adlı son solo albümü 2005 yılında Seyhan Müzik tarafından hazırlandı. Bu albümde de Sarıkamış Türküsü gibi tamamen kendi bestelerinden oluşan eserler yer aldı. Özhan Eren’in müzik kariyerindeki önemli eserlerden biri de Ak Parti’nin 2011 seçimlerinde büyük ses getiren “Aynı” adlı şarkının bestesi ve sözleridir.

Kitapları

Müzik kariyerinin yanı sıra, Özhan Eren “Sarıkamış’a Giden Yol” adlı kitabı ile de tanınır. Bu kitap, 1875-1915 yılları arasında halkın yaşadığı trajik olayların arka planına değinir ve Sarıkamış Türküsü’nün yazılmasına sebep olan olayları anlatır. Kitap, 2005 yılında ALFA Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Film Müziği Çalışmaları

Özhan Eren, müzik kariyerinde birçok sinema filmi, televizyon dizisi, belgesel ve reklam müziği de yaptı. 2022 yılında “Bandırma Füze Kulübü: Nurgül” filmi için müzik çalışması gerçekleştirdi.

Son Dakika Magazin Haberleri için Tıklayınız!

İlknur Şayir

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.