Süper Lig’in sona ermesiyle birlikte Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Avrupa Kupalarına katılım durumu merak konusu oldu. 2023-24 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, Şampiyonlar Liginde play-off turundan itibaren mücadele etmeye hak kazandı. Fenerbahçe ise 99 puanla ligi ikinci sırada bitirerek, Şampiyonlar Ligi’ne 2. ön eleme turundan katılacak. Taraftarlar merakla araştırıyor. Galatasaray Şampiyonlar Ligi’ne direkt gidiyor mu? Fenerbahçe Şampiyonlar ligi’ne katılacak mı? İşte detaylar…

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’ne Direkt Gidiyor Mu?

Trendyol Süper Lig’de 2023-24 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde play-off turundan itibaren mücadele edecek. Bu durumda, Galatasaray’ın grup aşamasına kalması için sadece bir tur geçmesi yeterli olacak. Ancak bu turda Shakhtar, Kızıl Yıldız, Young Boys, Dinamo Zagreb, PAOK gibi zorlu rakiplerle karşılaşma ihtimali bulunuyor. Galatasaray bu etabı geçerse, 15.64 milyon Euro katılım parası kazanacak. Ayrıca grupta elde edilecek her galibiyet 2.8 milyon, her beraberlik ise 930 bin Euro gelir getirecek.

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’ne Katılacak Mı?

Fenerbahçe, Süper Lig’de 99 puanla ikinci sırada yer alarak Şampiyonlar Ligi’ne 2. ön eleme turundan katılma hakkı elde etti. Bu turdaki ilk maçını 23 Temmuz’da oynayacak olan Fenerbahçe, grup aşamasına kalabilmek için birkaç eleme turunu geçmek zorunda.

Diğer Süper Lig Takımlarının Avrupa Takvimi

Beşiktaş: Avrupa Ligi play-off turunda mücadele edecek. İlk maçını 22 Ağustos’ta oynayacak.

Trabzonspor: Avrupa Ligi’ne 2. ön eleme turundan katılacak ve ilk maçını 25 Temmuz’da oynayacak.

Başakşehir: Konferans Ligi’ne 2. ön eleme turundan katılacak. İlk maçı 25 Temmuz’da gerçekleşecek.

Son Dakika Spor Haberleri İçin Tıklayınız!