Ünlü Sanatçı Haluk Akakçe Nişantaşı’ndaki evinde hayata veda etti. Uzun süredir kanser savaşı veren Haluk Akakçe Sanat dünyasını yasa boğdu.

Sanatçı Akakçe, 9 gün koma sürecinden sonra sosyal medya hesabından geri döndüğünü duyurup “Yetenekli ekibin mucizevi çabalarıyla geri döndüm” demişti.

Haluk Akakçe, 11 Ekim Çarşamba günü, öğle namazında Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Haluk Akakçe kimdir?

24 Temmuz 1970’de Ankara’da dünyaya gelen Haluk Akakçe, Bilkent Üniversitesi’nde İç Mimarlık eğitiminden sonra İngiltere’nin başkenti Londra’daki Royal College of Art ile yine Amerika’nın en saygın sanat okullarından The School of the Art Chicago’daki MFA derecelerinden birincilikle mezun olarak tamamladı. İlk sergisini 1997’de Chicago’da açan sanatçı, daha sonra Türkiye’ye dönerek Galerist’te kişisel bir sergi açtı ve ismini duyurdu. Daha sonra New York ve Londra’da sanat yaşamını sürdürdü.

ABD, İngiltere, Avusturya, Türkiye ve dünyanın birçok büyük müzesinin koleksiyonları arasına giren eserleri, dünyanın en önemli bienal ve fuarlarında gösterildi. Akakçe’nin eserleri İstanbul Modern Müzesi, Tate Britian, Kunsthaus Graz, Chelsea Art Museum, Long Island City ve Whitney Museum of American Art gibi çok önemli kuruluşların eserleri arasında yer alıyor.

2006’da dünyanın en büyük LED ekranı Viva Vision’da “Sky is the Limit” ile Las Vegas’a damgasını vurmuş ve büyük ses getirmişti.

Sanatçının katıldığı önemli bienal ve festivaller arasında; 2002’deki “Metropolitan Iconographies” 25. Sao Paulo Bienali, 2001’deki “Painting at the Edge of the World” Walker Art Center, Minneapolis ve Paolo Colombo küratörlüğündeki 6. Uluslararası İstanbul Bienali de yer alıyor.