Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Körfez ülkeleriyle başladığı “road show” yatırımcı görüşmeleri kapsamında İngiltere’nin başkenti Londra’da önemli temaslara davam alıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çeşitli kesimlerden yatırımcılarla bir araya gelerek Türkiye’deki yatırım fırsatlarını anlatıyor.

Bakan Şimşek bu sabah son toplantısını Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso ile gerçekleştirdi. Toplantı ile ilgili görüşlerini aktaran EBRD Başkanı Basso, “Bu sabah Londra’da Mehmet Şimşek ile Türkiye ekonomisinin geleceği hakkında yaptığım açık tartışmadan keyif aldım. EBRD’nin şubat ayında Türkiye’de yaşanan deprem sonrasında Türkiye’ye olağanüstü destek kararını biz de inceledik” dedi.

Resmi açıklama gelmedi

Toplantı ile ilgili resmi makamlardan herhangi bir bilgi gelmezken Bakan Şimşek’in görüşmelerin ardından Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankasının gelecek hafta Fas’ın Marakeş şehrinde başlayacak yıllık toplantılarına da Türkiye’yi temsilen katılacağı, burada da çeşitli ülke mevkidaşları, fon yöneticileri, yatırım bankalarının temsilcileriyle ikili görüşmeler yapacağı belirtiliyor.

Öte yandan Bakan Mehmet Şimşek’e bu toplantılarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan da eşlik edeceği öğrenildi.