WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,1148 0.28%
EURO 38,0502 -0.05%
ALTIN 2.869,841,45
BITCOIN 2142544-0,16%
Rönesans Gayrimenkul halka arz oluyor! Rönesans Gayrimenkul kimin, hisse, fiyatı, projeleri nelerdir?
  • World of Türkiye
  • Ekonomi
  • Rönesans Gayrimenkul halka arz oluyor! Rönesans Gayrimenkul kimin, hisse, fiyatı, projeleri nelerdir?

Rönesans Gayrimenkul halka arz oluyor! Rönesans Gayrimenkul kimin, hisse, fiyatı, projeleri nelerdir?

Rönesans Holding Borsaya Rönesans Gayrimenkul Yatırım ile Giriyor! Hızlı Büyüme Hedefleniyor, 12 AVM, Halka Arz, Mali Performans, Ziyaretçi Sayısı...

17 Nisan 2024 14:08
Rönesans Gayrimenkul halka arz oluyor! Rönesans Gayrimenkul kimin, hisse, fiyatı, projeleri nelerdir?
0

BEĞENDİM

Rönesans Gayrimenkul halka arz oluyor! Rönesans Holding, Rönesans Gayrimenkul Yatırım ile borsaya giriyor. Halka arz ile hızlı büyüme hedefleniyor. 12 AVM’den oluşan portföy, başarılı mali performans, yüksek ziyaretçi sayısı ve harcama ortalaması gibi bilgiler içeriyor.

Türkiye’nin önde gelen holdinglerinden Rönesans Holding, Rönesans Gayrimenkul Yatırım (RGY) ile borsaya giriş yapmaya hazırlanıyor. 12 AVM’den oluşan portföyüne sahip RGY, halka arz yoluyla yüzde 10.08 hisse senedi satışı gerçekleştirecek. Bu hamle ile Rönesans Holding, gayrimenkul yatırımcılığında hızlı bir büyüme hedefliyor.

Büyük Bir Alışveriş Merkezi Portföyü

RGY, sahip olduğu 12 AVM ile Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezi yatırımcılarından biri konumunda. Optimum, Hilltown ve Piazza gibi tanınmış markaları bünyesinde barındıran şirket, 640 bin metrekarelik brüt kiralanabilir alanıyla sektörde öncü rol oynuyor.

Rönesans Gayrimenkul halka arz oluyor! Rönesans Gayrimenkul kimin, hisse, fiyatı, projeleri nelerdir?

Başarılı Mali Performans

Rönesans Gayrimenkul Yatırım, 2023 yılında 5.7 milyar lira kira geliri elde etti. Bu rakam, döviz bazında 120 milyon euroya denk geliyor. Şirketin kira gelirlerinin önemli bir kısmı da kiracıların cirosundan elde ediliyor. Toplam kiranın yüzde 40’ı ciro payı şeklinde gerçekleşiyor.

Yüksek Ziyaretçi Sayısı ve Harcama Ortalaması

RGY’nin AVM’leri 2023 yılında 100 milyon ziyaretçiyi ağırladı. Bu sayede kişi başı ortalama harcama yaklaşık 20 euro (700 lira) seviyesinde gerçekleşti. İstanbul ve İzmir’deki AVM’lerde ise bu rakam 1.000 lirayı aşıyor.

Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak’ın Açıklamaları

Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, halka arz ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “AVM doluluk oranımız yüzde 97.3’e ulaştı. Pandemiden sonra özellikle 2022 yılı itibariyle hem sektör yeniden ivme kazandı hem de enflasyona karşı koruma sağlayan baz kira gelirleri arttı. Bu sayede şirketin yıllık kira geliri 5.7 milyar liraya ulaştı.”

RGY Genel Müdürü Yağmur Yaşar’ın Açıklamaları

RGY Genel Müdürü Yağmur Yaşar ise halka arzın önemini şu şekilde vurguladı: “Bizim için kiracıların yaptığı iş çok önemli. Çünkü ciro üzerinden önemli pay alıyoruz. Toplam kiramızın yüzde 40’ı cirodan geliyor.”

Uğur Selamcı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.