Bursluluk Sınavı Giriş Belgesi nasıl alınır 2024? Bursluluk Sınavı başvuru şartları neledir?

Bursluluk sınavı, öğrencilere eğitim hayatlarında destek olmak amacıyla düzenlenen önemli bir sınavdır. İşte bursluluk sınavı giriş belgesi hakkında bilmeniz gerekenler:

Sınav Tarihi ve Yeri

Bursluluk sınavı, 21 Nisan 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek. Sınavda başarılı olan öğrencilere, her ay düzenli olarak burs ödenecek. Burs miktarı, öğrencinin sınıf seviyesine ve ailenin maddi durumuna göre değişecek.

Giriş Belgesi Açıklama Tarihi

Bursluluk sınavı giriş belgesi, sınav tarihinden en az 7 gün önce “www.meb.gov.tr” internet adresinden erişime açılacak. Bu belge, sınav yeri, salonu, sıra numarası ve alınacak sınav tedbir hizmeti gibi önemli bilgileri içerir.

Bursluluk Sınavı Giriş Belgesi nasıl alınır 2024? Bursluluk Sınavı başvuru şartları neledir?

Nasıl Erişilir?

Sınav giriş belgesi yayınlandığı andan itibaren öğrenciler, TC kimlik numaralarını ve doğum tarihlerini girerek sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgilerine ulaşabilecekler.

Sınav İçeriği ve Süresi

Bursluluk sınavında 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile hazırlık sınıfı öğrencilerine 80 soru sorulacak. Sınav, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının belirlediği kazanımlar kapsamında uygulanacak. 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine ise dörder seçenekli 100 soru sorulacak ve süreleri sırasıyla 100 dakika ve 120 dakika olacak.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

Sınav sonuçları, 17 Mayıs 2024 tarihinde “www.meb.gov.tr” internet adresinden ilan edilecek.

Bu yıl, öğretim yılı tamamlanmadan yaz tatili öncesinde öğrencilerin güncel bilgileriyle sınava girebilmeleri için bursluluk sınavı 21 Nisan 2024 tarihinde yapılacak. Sınava ilişkin ayrıntılı bilgiler, “İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2024″te yer alacak.