Endüstriyel mutfak dünyasının yerli üreticisi Nilsen Makine, yerli üretimle üretilen ve patentleri kendisine ait otomatik yemek makinelerini Hostec by TUSID Fuarı’nda dünyaya bir kez daha tanıttı. Ürünleriyle sektörde yeni bir çağ başlatan şirket, ürünleriyle her zaman olduğu gibi fuarın ilgi odakları arasında görüldü.

Otomatik yemek makinesinin dünyada eşi yok

Fuarda açıklama yapan Nilsen Makine Sahibi Önder Mutlu, “50’den fazla markanın 1000’lerce mutfağında kullanılan ürünlerimizle yurtiçi ve yurtdışındaki müşterilerimizle fuarda yeni iş sözleşmeleri imzaladık. Patenti bizde olan ve dünyada tek olan otomatik yemek makinelerinin gördüğü ilgiyi hem firmamız açısından hem de ülkemizin geleceği açısından umut verici bir gelişme olarak düşünüyorum” dedi.

Verimliliği %100 artırıyor

Türkiye’de endüstriyel mutfak sektörünün gelişimine liderlik etmeyi hedeflediklerini belirten Mutlu, “Patentleri kendimize ait olan otomatik yemek makineleri ile sektörde yeni bir çağ başlatan firmamız, hijyen ve tasarruf açısından da bir çığır açarak üretici ve tüketiciler için en mükemmelini ortaya çıkıyor. Dolayısıyla makinelerimizi yurtiçi ve yurtdışından müşterilerimize gönderiyoruz. ABD, Suudi Arabistan, Avusturya’daki sektördeki önemli müşterilerimiz yeni ürünleriyle verimliliğini %100’e yakın oranda artırıyor” ifadelerini kullandı.

Otomatik yemek makineleri hakkında bilgi veren Mutlu, “El değmeden üretim yapan makinelerimiz için uzun bir süre Ar-Ge çalışmaları yaparak makinelerin tasarım ve geliştirme aşamasında mutfaklarda yaşanan iş gücü, verimsizlik, yüksek maliyetler ve eleman bulma gibi konularda araştırmalar yapılarak çalışmalarını tamamladık. Makinalarımız pilavdan çorbaya, aşureden sulu yemeklere kadar 100’ün üzerinde yemek yapabiliyor. Ölçü üzerinden yemek yapıldığı için de her zaman aynı tatta, aynı kıvamda yapabiliyor. Enerji maliyetlerini de hesaba katıldığında %30’un üzerinde tasarruf sağlıyor” şeklinde konuştu.