Ukrayna birlikleri 22 Eylül öğleden sonra Sivastopol’a başlattığı füze saldırısında Rus Hava Savunma güçleri beş füze düşürdü. Saldırıda Karadeniz Filosu karargâhının tarihi binası hasar gördü, bir asker kayboldu ve 10’larca evin camları kırıldı. Düşürülen roketin bir kısmı şehir merkezine düştü. Düşürülen roket kontrol altına alınarak eğitim sahasında imha edildi.

İngiliz medyasında yer alan habere göre, saldırı için İngiltere tarafından transfer edilen Storm Shadow füzeleri kullanıldı. İçinde Londra bu raporlar hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, medyaya yaptığı açıklamada, Sivastopol’a yapılan saldırının ABD ve İngiltere’den uzmanların yardımıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Zaharova, “Eylül ayının 22’sinde Sivastopol tekrar saldırı altındaydı ve saldırının Batı istihbarat araçları, NATO uydu teçhizatı, keşif uçakları kullanılarak önceden planlandığına ve öneri üzerine ve Amerikan ve İngiliz istihbarat servisleriyle yakın koordinasyon içinde uygulandığına dair en ufak bir şüphe yok” dedi.

Rus diplomat, saldırının ve diğer benzer terör eylemlerinin bariz amaçlarının Ukrayna’nın başarısız karşı saldırı girişimlerini gölgede bırakmak ve insanları korkutmak için düzenlendiğini açıkladı.

Maria Zaharova, saldırının ayrıca Rus toplumuna panik tohumları ekmek ve nihayetinde ülkedeki iç siyasi durumu istikrarsızlaştırma politikasından kaynaklandığını vurguladı.