Açıklamanın devamında, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihsel sorumluluğu ışığında, halkın tüm kesimlerini kucaklamayı ve sorunlara çözüm üretmeyi amaçladığı belirtilerek, Türkiye İttifakı’nın önemine vurgu yapıldı. Ayrıca, “Türkiye’yi kimlikler üzerinden ayrıştıran kutuplaştırıcı siyasetin karşısında inanç, etnik köken, yaşam tarzı, sosyoekonomik durum, siyasi görüş ayrımı yapmaksızın tüm halkı kapsayan ve kucaklayan bir siyaseti kurmakta kararlıyız.” denildi.

Belediyeler Halkı Kucaklamaya Devam Edecek

CHP’nin belediyecilik anlayışının vurgulandığı açıklamada, partili belediyelerin geçmişte ve günümüzde tüm toplum kesimlerini ayrımsız kucaklamaya devam edeceği belirtildi. 31 Mart 2024 yerel seçimlerine kadar ve sonrasında yönetilecek belediyelerin kapılarının herkese açık olacağı ifade edilerek, “Tek bir yurttaşımız dahi kimlikleri nedeniyle haklarından ve kamu hizmetlerinden yoksun bırakılmayacaktır. Tüm halkımızı 31 Mart 2024’te Türkiye İttifakı’nda buluşmaya davet ediyoruz.” çağrısı yapıldı.

Köksal’ın Açıklamalarına Özel ve İmamoğlu’dan Tepki

Açıklamadan önce, Afyonkarahisar’daki mitingde konuşan Köksal, “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak” demişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu sözleri “sürçülisan olmuş” diyerek düzeltmiş ve belediyelerin tüm siyasi partilere açık olduğunu belirtmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Köksal’a tepki göstererek, “Ya kendine başka iş bulacak ya da başka parti.” ifadelerini kullanmıştı.