Real Madrid Luiz Suarez transferinden neden vazgeçti? Luiz Suarez yıllar sonra gelen itiraf

Futbol dünyasının yıldız isimlerinden Luis Suarez, Barcelona’ya transfer olmadan önce yaşadığı ilginç olayları anlattı. Uruguaylı golcü, Real Madrid’in kendisini istediğini ancak tercihini Barça’dan yana kullandığını söyledi.

SUAREZ’DEN ISIRIK İTİRAFI

2011 yılında Ajax’tan Liverpool’a giden Suarez, İngiltere’de gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. 2014 Dünya Kupası’nda ise Uruguay formasıyla İtalya maçında Chiellini’yi ısırdığı için büyük bir skandala imza attı. Bu olay, Suarez’in kariyerinde bir dönüm noktası oldu.

Real Madrid Luiz Suarez transferinden neden vazgeçti? Luiz Suarez yıllar sonra gelen itiraf

“BENZEMA ARSENAL’A GİDECEKTİ”

Uruguaylı radyo programı La Mesa’ya konuşan Suarez, 2014 Dünya Kupası öncesinde Real Madrid’in kendisine teklif yaptığını açıkladı. Suarez, “2014 Dünya Kupası öncesinde Real Madrid benimle sözleşme imzalamak istiyordu ve her şey yolunda gidiyordu. Benzema’yı Arsenal’e satmayı planlıyorlardı, her şey hazırdı.” dedi.

LUİS SUAREZ: REAL MADRİD’E TRANSFER OLACAKTIM

Ancak Suarez, Real Madrid yerine Barcelona’yı seçtiğini belirtti. Suarez, “Dünya Kupası başladığında Barça yarışa katıldı ve açıkçası ben Barça’yı tercih ettim. Isırma durumuyla birlikte Madrid ilgilerini azalttı ve Barça daha çok ilgilenmeye başladı. Sonunda iki seçeneğim vardı ve Barcelona’yı seçtim çünkü bu benim hayalimdi.” ifadelerini kullandı.

Real Madrid Luiz Suarez transferinden neden vazgeçti? Luiz Suarez yıllar sonra gelen itiraf

KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU

Suarez, Barcelona’da geçirdiği altı sezonda 283 maçta 195 gol atıp 113 asist yaptı. Katalan ekibiyle dört La Liga, dört Copa del Rey, iki Süper Kupa, bir Şampiyonlar Ligi, bir UEFA Süper Kupası ve bir FIFA Kulüpler Dünya Kupası şampiyonluğu yaşadı. 2020 yılında ise Atletico Madrid’e transfer oldu ve burada da şampiyonluk sevinci yaşadı.

Suarez’in Real Madrid’i reddetmesi, futbol tarihinin en önemli transfer kararlarından biri olarak kabul ediliyor. Uruguaylı yıldız, Barcelona’da Messi ve Neymar ile kurduğu MSN üçlüsüyle unutulmaz anlara imza attı. Real Madrid ise Suarez’in yerine Karim Benzema’ya güvenmeye devam etti ve Fransız forvet de Madrid ekibinin en skorer oyuncularından biri oldu.