Aleksey Navalny kimdir? Aleksey Navalny öldü mü? Aleksey Navalny öldürüldü mü? Putin'in en büyük rakibi Rus muhalif lider Aleksey Navalny cezaevinde öldü

Aleksey Navalny kimdir? Rusya’da muhalif lider Aleksey Navalny’nin cezaevinde hayatını kaybettiği iddia edildi. Bu iddia, Navalny’nin tutuklu bulunduğu Yamalo-Nenets bölgesindeki cezaevi servisinden geldi.

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre, cezaevi yönetimi, Navalny’nin ölümüne ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, Navalny’nin ölüm nedeninin ne olduğu belirtilmedi.

MUHALİF LİDER ÖLDÜ MÜ ÖLDÜRÜLDÜ MÜ?

Aleksey Navalny kimdir? Navalny, Rusya’da mart ayında yapılacak olan başkanlık seçimlerine iki hafta kala, Telegram hesabından bir mesaj yayınlamıştı. Mesajında, seçmenleri Devlet Başkanı Vladimir Putin’e karşı çıkmaya ve öğle saatlerinde sandığa gitmeye çağırmıştı.

Navalny, Putin’e karşı oy vermenin tek başına yeterli olmayacağını, bu seçimlerde ilk kez kullanılacak olan elektronik oylama sisteminin manipüle edileceğini savunmuştu.

Aleksey Navalny kimdir? Aleksey Navalny öldü mü? Aleksey Navalny öldürüldü mü? Putin'in en büyük rakibi Rus muhalif lider Aleksey Navalny cezaevinde öldü

KREMLİN: CEZAEVİ ARAŞTIRIYOR

Öte yandan, Kremlin Sözcüsü, Navalny’nin ölümü hakkında bir bilgileri olmadığını söyledi. Sözcü, “Gerekli araştırmaları cezaevi yapıyor” dedi.

Rusya’da 19 yıl hapis cezasına mahkum edilen ve Putin’in en büyük muhaliflerinden biri olarak görülen Aleksey Navalny, bir süredir gündemden düşmüştü. Navalny, geçen aralık ayında, Rusya’nın kuzeyindeki Kutup Bölgesi’ne bağlı bir hapishaneye transfer edilmişti. Navalny’nin avukatı, son görüşmelerinde, Navalny’nin sağlık durumunun iyi olduğunu söylemişti.