Ali Demir FETÖ'den aklandı! Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir görevi kötüye kullanmaktan ceza aldı

Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir, FETÖ üyeliği suçlamasından beraat etti. Ancak görevi kötüye kullanmaktan 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ceza, 5 yıl ertelendi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, eski ÖSYM Başkanı Ali Demir’in FETÖ üyeliği ve görevi kötüye kullanma suçlarından 18 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılanması sürdü.

Duruşmaya, tutuksuz sanık Ali Demir ve avukatı katıldı.

Mahkeme heyeti, savcılığın esas hakkındaki mütalaasına karşı Ali Demir’in savunmasını almak üzere söz verdi.

Ali Demir, 2020 yılında ÖSYM başkanlığına atandığını belirterek, kendisinden önce ÖSYM’nin kişisel ilişkiler üzerine kurulu bir yapı olduğunu öne sürdü.

“BU SUÇLAMALAR KABUL EDİLEMEZ”

Ali Demir, ÖSYM başkanlığı döneminde ÖSYM kanununu hazırladığını, ÖSYM’de soru çalmanın ülke güvenliğini nasıl tehlikeye attığını bildiğini, sınavların eşitlik ve adalet içinde yapılmasının kendisi için en önemli husus olduğunu söyledi.

Ali Demir, “Türkiye’de toplu kopyayı bitiren, her öğrenciye farklı kitapçık veren sistem benim eserimdir. Bu bir devrimdir, bunu bu amaçla yaptım.” dedi.

Ali Demir FETÖ'den aklandı! Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir görevi kötüye kullanmaktan ceza aldı

Demir, sınavların kapalı ortamda sinyal bozucu cihazlarla hazırlandığını, matbaadan çıkan soruların da yüksek güvenlikle korunduğunu anlattı.

Demir, “Bu suçlamalar kabul edilemez. Ben bu ülke için çalıştım, bu ülkenin evladıyım.” ifadelerini kullandı.

FETÖ’DEN BERAAT, GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAKTAN CEZA

Ali Demir’in avukatı da müvekkilinin FETÖ üyeliği suçlamasına delil olacak hiçbir bulgu olmadığını, görevi kötüye kullanma suçlamasının da haksız olduğunu savundu.

Mahkeme heyeti, kararını açıkladı. Heyet, Ali Demir’in FETÖ üyeliği suçundan beraatine karar verdi.

Ancak heyet, Ali Demir’i zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme, cezanın açıklanmasını 5 yıl süreyle geri bıraktı.