Galatasaray Daichi Kamada için harekete geçti! Cimbom'a Japon orta saha

Galatasaray, orta saha bölgesine takviye yapmak için Lazio forması giyen Japon futbolcu Daichi Kamada ile ilgileniyor. Lazio’da istediği şansı bulamayan ve sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan 27 yaşındaki oyuncu, sarı-kırmızılıların radarına girdi.

Galatasaray, ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Orta saha bölgesinde yaşanan sakatlık ve performans sorunları nedeniyle alternatif arayan sarı-kırmızılılar, Lazio’da forma giyen Japon futbolcu Daichi Kamada’yı gündemine aldı.

Galatasaray Daichi Kamada için harekete geçti! Cimbom'a Japon orta saha

LAZİO’DA MUTSUZ

Daichi Kamada, geçtiğimiz yaz transfer döneminde Almanya’nın Frankfurt takımından Lazio’ya bedelsiz olarak transfer olmuştu. Ancak İtalyan ekibinde Maurizio Sarri’nin gözüne giremeyen ve teknik heyetle arası açılan Japon oyuncu, bu sezon sadece 21 maçta forma şansı bulabildi. Bu maçlarda 1 gol ve 1 asistlik katkı veren Kamada, Lazio’dan ayrılmak istediğini kulübe bildirdi.

GALATASARAY DEVREDE

Lazio’da mutsuz olan ve sezon sonunda serbest kalacak olan Daichi Kamada, Galatasaray’ın transfer listesine girdi. Sarı-kırmızılılar, Japon oyuncuyu yüksek bir imza parası karşılığında kadrosuna katmak için girişimlere başladı. Galatasaray, daha önce de yaz transfer döneminde Daichi Kamada ile ilgilenmiş ancak transfer gerçekleşmemişti.

Galatasaray Daichi Kamada için harekete geçti! Cimbom'a Japon orta saha

JAPONYA MİLLİ TAKIMI’NIN DEĞİŞMEZİ

Daichi Kamada, hem merkez orta saha hem de 10 numara pozisyonunda oynayabilen çok yönlü bir oyuncu. Kariyerinin en parlak dönemini geçtiğimiz sezon Frankfurt’ta yaşayan Japon yıldız, tüm kulvarlarda 16 gol ve 6 asist üretmişti. Yeni sözleşme imzalamadığı için yaz transfer döneminde serbest oyuncu piyasasının en gözde isimlerinden biri haline gelen Kamada, Lazio’yu seçmişti. Frankfurt’ta sezonu tüm kulvarlara 16 gol ve 6 asistle tamamlayan Kamada, yeni sözleşme imzalamaması nedeniyle yaz transfer döneminde serbest oyuncu piyasasının en gözde isimlerinden biri olmuş ve Lazio’yu tercih etmişti. Sarı Kırmızılılar transfere kesin gözüyle bakıyor.

Hem merkez orta saha hem de 10 numara pozisyonunda görev yapabilen yıldız oyuncu kariyerinin en iyi sezonunu geçtiğimiz sezon geçirmişti.

Daichi Kamada, aynı zamanda Japonya Milli Takımı’nın da vazgeçilmez isimlerinden biri. 31 kez milli formayı giyen Kamada, 7 gol kaydetti. Kamada, 2022 Dünya Kupası elemelerinde de Japonya’nın en önemli silahlarından biri oldu.