WOTTV E-DERGİ
DOLAR 34,1201 0.29%
EURO 38,1455 0.22%
ALTIN 2.874,641,62
BITCOIN 2145188-0,36%
İzmir Menderes ilçesindeki rüşvet iddiası ortalığı karıştırdı

İzmir Menderes ilçesindeki rüşvet iddiası ortalığı karıştırdı

İzmir Menderes’te CHP’li Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan’ın rüşvet ve tahrifat skandalı. İşadamı Yakup Toprak, Özkan’ı gizli kamera ile kaydettiğini ve polise şikayet ettiğini söyledi.

20 Aralık 2023 14:47
İzmir Menderes ilçesindeki rüşvet iddiası ortalığı karıştırdı
0

BEĞENDİM

CHP’li İzmir Menderes Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan’ın, otel ruhsatı karşılığında işadamı Yakup Toprak’tan 250 bin dolar rüşvet talep ettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Toprak, Özkan’ın rüşvet istediğini gizli kamera kayıtlarıyla kanıtladığını ve polise şikayette bulunduğunu söyledi. Ancak Toprak’ın iddiaları bununla da sınırlı kalmadı. Toprak, Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, belediyede resmi evrakta tahrifat yapıldığını ve delillerin karartılmaya çalışıldığını ileri sürdü. Toprak, belediyeye müfettiş atanmasını ve dosyaların incelenmesini talep etti.

İzmir Menderes ilçesindeki rüşvet iddiası ortalığı karıştırdı

MÜFETTİŞ TALEBİ

Yeni Asır haberine göre; Toprak, otel ruhsatının basım aşamasına geldiğini ancak Özkan’ın imzalamak için kendisinden rüşvet istediğini belirtti. Toprak, belediyenin ruhsat verilmesi için daha önce ilgili kurumlardan hukuki görüş aldığını ancak sonradan evraklarda değişiklik yapıldığını iddia etti. Toprak, “Belediyenin bana gösterdiği evrakta ‘Hukuki görüş soruldu’ yazıyor ama bu evrağın tarihi ile ruhsatın basıldığı tarih uyuşmuyor. Tahrifat yapıyorlar. Ruhsat 2 aydır başkanın masasında bekliyor. Ben belediyeden tadilat ruhsatı aldım ve denetimlerden geçtim. Şimdi bana ‘Buraya da görüş soracağım’ diyorlar. Bu doğru değil. Dosyalarda oynama var. Savcılık ya da müfettiş dosyalara el koymalı” dedi.

İzmir Menderes ilçesindeki rüşvet iddiası ortalığı karıştırdı

BELEDİYEDEN YALANLAMA

İzmir Menderes Belediyesi ise iddiaları yalanlayarak, Özkan’ın iftiraya uğradığını savundu. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, “Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan, Sancaklı Mahallesi’nde tarla niteliğindeki araziye yapılan işyeri için ruhsat vermediği için suçlanıyor. Bu suçlamalar gerçek dışı ve iftira niteliğindedir. Olay tamamen kurgulanmıştır. Belediye Başkan Vekili Özkan, yerel seçimlerde yıpratılmak isteniyor. Özkan da iddialarla ilgili suç duyurusunda bulunmuştur” denildi.

Uğur Selamcı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.