Ahmet Türk aday oluyor! İsmi İstanbul adayı olarak konuşuluyordu

Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için başvuruda bulunacak. Türk, İstanbul’dan da adaylık teklifi aldığını ancak Mardin’i tercih ettiğini söyledi.

Mardin’de 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler öncesinde siyasi kulisler hareketlendi. Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusunda bulunacağını duyurdu. Türk, daha önce de aynı göreve seçilmiş ancak yerine kayyum atanarak görevden alınmıştı.

Ahmet Türk aday oluyor! İsmi İstanbul adayı olarak konuşuluyordu

AHMET TÜRK KARARINI VERDİ

Ahmet Türk, Mardin’den aday olma kararını açıkladı. Türk, Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi’ne (DEM Parti) aday olmak istediğini bildirdiğini ve partinin onay vermesi halinde önümüzdeki günlerde resmi başvurusunu yapacağını söyledi.

Türk, “Mardin’de halkın büyük bir desteğini görüyorum. Bu desteği boşa çıkarmak istemiyorum. Mardin’de yaşayan tüm kesimlerin haklarını savunmak ve hizmet etmek için aday oluyorum” dedi.

İSTANBUL İÇİN ADAYLIK TEKLİFİ ALDI MI?

Türk, İstanbul’dan da DEM Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için teklif aldığını ancak Mardin’i tercih ettiğini belirtti. Türk, “İstanbul çok önemli bir şehir. DEM Parti’nin İstanbul’da güçlü bir aday çıkarması gerekiyor. Ancak ben Mardin’de görev yapmaya devam etmek istiyorum. İstanbul’dan gelen teklife teşekkür ediyorum ama Mardin benim için öncelikli” diye konuştu.

Ahmet Türk aday oluyor! İsmi İstanbul adayı olarak konuşuluyordu

Ahmet Türk, Mardin’de seçim çalışmalarına başladığını ve halkla buluşmaya devam edeceğini ifade etti. Türk, “Mardin’de barış, kardeşlik ve demokrasi için mücadele ediyoruz. Halkın taleplerini dinliyoruz ve çözüm üretiyoruz. Mardin’in sorunlarını biliyoruz ve çözmek için projelerimiz var. Mardin’i hak ettiği yere getirmek için çalışacağız” dedi.

YEREL SEÇİM ÖNCESİ MESAJINI VERDİ

Türk, Mardin’de seçimi kazanması halinde kayyum ataması riskinin olup olmadığı sorusuna ise şöyle yanıt verdi: “Kayyum ataması hukuksuz bir uygulamadır. Halkın iradesine saygı duyulmalıdır. Biz halkın oylarıyla seçildik ve halkın oylarıyla görevden alınmalıyız. Kayyum ataması demokrasiye darbedir. Bu uygulamaya karşı hukuki ve siyasi mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Ahmet Türk, Mardin’de seçim yarışında kimlerle karşı karşıya geleceği konusunda ise şunları söyledi: “Mardin’de rakiplerimiz kim olursa olsun biz halkın desteğine güveniyoruz. Bizim rakibimiz yoksulluk, işsizlik, adaletsizlik ve baskıdır. Biz bu sorunları çözmek için adayız. Mardin’de halkın tercihi belli olacaktır.”

Türk, Mardin’de seçim kampanyasını nasıl yürüteceği konusunda ise şu bilgileri verdi: “Mardin’de seçim kampanyamızı halkla iç içe yürüteceğiz. Mardin’in tüm ilçelerini, köylerini, mahallelerini ziyaret edeceğiz. Halkın sorunlarını dinleyeceğiz ve çözüm önerilerimizi anlatacağız. Mardin’in potansiyelini ortaya çıkaracak projelerimizi paylaşacağız. Mardin’de seçim kampanyamızı barışçıl, demokratik ve saygılı bir şekilde yürüteceğiz.”