AK Parti Genel Merkez Gençlik kollarının öncülüğünde 81 ilde aynı anda “Filistin’e Zulme Dur De” temasıyla ‘SayStop’ eylemi gerçekleştirildi. AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığı, ‘SayStop’ eylemi Cuma namazının ardından Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi önünde gerçekleştirildi.

Filistin’de yaşanan katliamda hayati uzuvlarını kaybeden sivil ve çocuklara dikkat çekmek için gerçekleştirilen eyleme engelli vatandaşlar da katıldı.

“FİLİSTİN MÜCADELESİNİN HER ZAMAN ARKASINDAYIZ”

Eylemde konuşan AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ebrar Çoban, “Bizler AK Parti Gençlik Kolları olarak sorumluluk bilinciyle ‘İnsanlığın olduğu yerde engel yoktur’ mottosuyla bugün engelli kardeşlerimizle birlikte 81 ilimizde ‘SayStop’ çağrımızı devam ettiriyoruz.

Saldırıların, vahşetin başladığı ilk günden itibaren AK Parti Gençlik Kolları olarak zaten kararlı bir duruş sergiliyorduk. ‘SayStop’ mottomuzla bu sefer de engelli kardeşlerimizle bir çağrıda bulunmak istedik. Bir soykırım yaşanıyor maalesef bu saldırıların şu an Gaddar İsrail’in bu saldırıları soykırıma dönüştürdüğüne soykırım haline getirdiğine şahit oluyoruz.

Şu an küresel bir direniş haline gelen Filistin mücadelesinin de her zaman arkasındayız” şeklinde konuştu.

“İSRAİL, KÜRESEL BİR TEHDİT OLDUĞUNU İSPATLAMIŞTIR”

AK Parti Teşkilat üyesi Mert Seçkin Çekici ise, “İsrail, ayrımcılık, yurtsuzlaştırma, katliam ve işgale son vermek niyetinde olmadığını ve insanlık için hem bölgesel hem de küresel bir tehdit olduğunu ispatlamıştır.

AK Gençlik olarak bu soykırıma dur demek ve farkındalık oluşturmak için AK Parti Gençlik Kolları mensubu 10 binlerce gençle birlikte tüm il ve ilçelerimizde eş zamanlı protestolarımızı gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu konudaki desteklerin çığ gibi büyüdüğü Gazze halkının haklıların tüm dünya tarafından kabul edileceği, gaddar İsrail’in tek başına kalıp bu vahşice katliama son vereceği güne kadar ‘Daha adil bir dünya mümkün’ diyerek haykırmaya devam edeceğimizi bildiriyoruz” şeklinde konuştu.