38 kez görüntülendi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tutuklama düzenlemelerinde değişiklik yapacaklarını duyurdu. Yeni düzenlemeyle, sanıkların geçmişteki suç eğilimleri de tutuklama kararlarında etkili olacak.

Adalet Bakanı Tunç’tan Yeni Tutuklama Düzenlemesi: "Geçmişteki Suç Eğilimi Dikkate Alınacak"

 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada tutuklama kararlarında yapılacak yeni düzenlemeyi kamuoyuyla paylaştı. Bakan Tunç, suçluların geçmişteki suç eğilimlerinin dikkate alınacağına vurgu yaparak, özellikle kamu düzenini bozucu eylemlerle daha etkili mücadele edileceğini belirtti. Tunç, “Sanığın geçmişteki suç işleme alışkanlığı, GBT ve diğer kayıtlarla birlikte savcının önüne sunulmalı” diyerek caydırıcı adımlar atılacağının sinyalini verdi.

Sosyal Medya Paylaşımlarına Soruşturma: 30 Şüpheli Hakkında İşlem

Bakan Tunç, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’ne (TUSAŞ) yönelik saldırı sonrası sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar hakkında yürütülen soruşturmaya da değindi. Tespit edilen 30 kişinin çeşitli illerde soruşturma kapsamında olduğunu belirten Tunç, “Rehine görüntülerini paylaşanlar dâhil birçok hesaba erişim engeli getirildi. Dijital ortamda yürütülen bu tür faaliyetlerle ilgili etkin mücadelemiz sürecek,” ifadelerini kullandı.

Trafikte Daha Caydırıcı Önlemler Geliyor

Tunç, 10. Yargı Paketi’nin içeriğine yönelik de açıklamalarda bulundu. Trafik güvenliğini ihlal eden eylemler için daha caydırıcı cezaların gündeme geleceğini vurgulayan Bakan Tunç, “Özellikle trafikte şerit ihlalleri, telefonla konuşma gibi davranışlar konusunda ceza sınırlarını yeniden değerlendiriyoruz. Ruhsatsız silah bulundurmak gibi suçlarda da alt ve üst sınırların daha sıkı bir çerçevede düzenlenmesini öngörüyoruz” dedi. Bu düzenlemeyle toplumda rahatsızlık yaratan eylemlerle daha etkin bir şekilde mücadele edilmesi hedefleniyor.

GBT Kayıtları Savcıların İncelemesine Açılacak

Bakan Tunç, tutuklamaya ilişkin yeni kriterlerin de belirleneceğini söyledi. Mevcut durumda iki yıl ceza alan bir kişinin yıl koşullu salıverme ve denetimli serbestlikten yararlanarak cezaevine hiç girmemesine değinen Tunç, “Yeni düzenlemeyle belirli suçlarda ceza süresi kısa olsa bile, mutlaka belli bir süre cezaevinde kalınması gerekecek. Örneğin bir ay ceza alan daha az, iki ay ceza alan biraz daha fazla kalacak,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, tutuklama kararlarında sanığın geçmişteki suç işleme eğiliminin göz önünde bulundurulacağını belirtti. Tunç, “Savcıların sadece sabıka kaydını değil, GBT kayıtlarını da inceleyebilmeleri sağlanmalı” dedi.

İlginizi çekebilir!  Atama Kararları Resmi Gazete'de

Gündem haberlerinden haberdar olmak için hemen tıklayın.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.