hüseyin alemdar

Hüseyin ALEMDAR – 09 Ekim 2024

İstanbul’da 19 yaşındaki Semih Çelik, aynı yaştaki 2 genç kızı katledip surlardan atlayarak intihar etti. Olayın vahameti bir yana Semih’in anne ve babasının söyledikleri de kan dondurucu. Semih bir katil… Peki bu çocuk göz göre göre bu duruma nasıl geldi?

Pandemik Cinayet: Suçlu Semih mi?

PANDEMİNİN BIRAKTIĞI TAHRİBAT

11 Mart 2020’de dönemin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görüldüğünü açıkladı. O günden sonra herkesin hayatı altüst oldu. Ama virüs nedeniyle değil, o gün Türkiye’nin büyük çoğunluğuna ‘olması gereken bu’ dedirten, yeni normal olarak adlandırılan ama anormal olan tedbirler nedeniyle.

Bu süreçte 162 milyon test yapılmış. 17 milyon 200 bin vaka vaka tespit edilmiş. 102 bin 174 kişi hayatını kaybetmiş. Ölenlere Allah rahmet eylesin… Ama bu süreçte psikolojik olarak derin yara alan iki yaş gurubu üzerine bir araştırma yapılsa “pandemiye karşı bir önlem almasaydık daha iyiydi” denilebilir.

Uygulanan tüm tedbirler resmen Nisan 2022’de kaldırıldı. Pandemi döneminde en çok yıpranan yaşlılar ve ergenler oldu.

semih cinayeti

semih-cinayeti

İşte Semih de annesinin ifadesine göre pandemi kurbanlarından biri… Anne “Ne olduysa pandemi sonrası odasına kapanınca ve uyuşturucu kullanımında oldu” diyor. Pandemi başladığında Semih 15 yaşındaydı. Dünyayı, ülkeyi, şehri, mahalleyi, sokağı tanıması gerektiği yaşta eve kapandı. Dünyayla internet üzerinden bağlantı kurdu, orada öğrendi ve büyüdü. Anormal şartların getirdiği yeni alışkanlıklar normali oldu Semih’in. Gerçek dünyayla bağlantısı koptu ve karşımıza psikolojisi bozuk, madde bağımlısı ve iki genç kızın katili olan Semih olarak ortaya çıktı.

Anne: Doktorlar ‘Bir Şeyi Yok Dedi’ DEDİ

Anne Sabah Gazetesi’ne verdiği röportajda “Ben evladım için çok mücadele ettim. Hastanelere götürdüm. İntihar etmeye kalktığında doktora götürdüm. Bir şeyi yok dediler. Eve ambulans çağırdım bunun ambulanslık durumu yok dediler. Defalarca hastaneye götürdüm, doktor doktor gezdirdim hepsi kayıtlarda vardır. İyi bu çocuk ergenlik psikolojisi dediler. Ben çırpındım yandım bağırdım ama oğlumu iyileştiremedim.” dedi.

fatih de cinayet

fatih-de-cinayet

Doktorun Suçu Yok mu?

Evet… İnanılması güç değil mi? Bir çocuk intihara kalkışıyor, doktora götürülüyor, doktor ‘ergenlik psikolojisi’ deyip gönderiyor… Bu doktor ya da doktorlar hiç mi suçlu değil? Sağlık Bakanlığı’nın yapması gereken ‘bu çocuk sağlıklı’ diyen personelinden hesap sorması.

Baba Olmanın Dayanılmaz Ağırlığı

Semih Çelik’in surlarda katlettiği isim eski sevgilisi İkbal Uzuner… İkbal’in babası Semih’in kızını rahatsız ettiğini, bu nedenle okulunu bile değiştirdiğini söylüyor. Baba ayrıca kızının psikolojik tedavi almasını sağlamış, yaşadığı travmayı unutması için çabalamış. Peki Semih’in babası bu süreçte ne yapmış? Oğluna bilgisayar almış, ne yapıp ne ettiğini kontrol etmemiş, uyuşturucu madde kullandığını anlamış ama bir adım atmamış.

ikbal uzuner kimdir

ikbal-uzuner-kimdir

Baba ifadesinde “Odasına ben, annesi ya da ablası girdiğinde hemen telaşla bilgisayarını kapatıyordu. Bilgisayarı şifreli olduğu için de ne yaptığını, kimle görüştüğünü bilemiyorduk. Kendisi 2 yıldan beri uyuşturucu madde kullanıyordu. Davranış değişikliğinden, duygu durum bozukluğundan bunu tahmin edebiliyordum. Ama uyuşturucu maddeyi nerden, nasıl temin ettiği hakkında bilgim yoktu.” diyor. Bir babanın çaresizliği mi yoksa boşvermişliği mi? Siz karar verin.

Rizeli De Erdoğan’ı Anlamıyorsa…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır. İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır. Vatanımız, milletimiz, bağımsızlığımız için bu devlet terörüne elimizdeki her imkanla karşı duracağız” dedi.

rizeli erdogan

rizeli-erdogan

Bu cümleler gündemden düşmeden AK Partili isimler Rize’de İsrail’e verdiği destekle bilinen Burger King’in yeni şubesinin açılışında kurdele kesme heyecanı yaşıyordu. AK Parti İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, AK Parti Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, AK Parti Salarha Belediye Başkanı Hasan Kara ve AK Parti Rize İl Genel Meclisi Başkanı Ali İmran Büyük katılımcılar arasındaydı.

Pandemik Cinayet: Suçlu Semih mi?

İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete “Rize’de ve Türkiye’de binlerce Burger King var. Ben orada hiç yemek yemedim. Yeseydim İsrail’e destek vermiş olacaktım” sözleriyle kendini savundu.

Cumhurbaşkanı “elimizdeki her imkanla İsrail’in karşısında duracağız” derken, TBMM kapalı oturumda İsrail riskini konuşurken, muhalefet “Erdoğan suni gündem oluşturuyor” söylemini yayarken bu yaptığınız çelme atmaktır sayın belediye başkanları! Erdoğan’ın dediğini hemşehrileri olarak, yol arkadaşları olarak siz anlamıyorsanız, Erdoğan siyasetini nasıl temsil edip halka anlatacaksınız ki!