İki Kadını Katleden Semih Çelik'in Annesi Bakın Ne Dedi? Keşke...

 

İstanbul’da yaşanan trajik olayda 19 yaşındaki Semih Çelik, Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i öldürdükten sonra intihar etti. Olay, Türkiye’de büyük yankı uyandırırken, Semih Çelik’in annesi ilk kez konuştu ve oğlunun durumu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Anne, oğlunun psikolojik durumunu fark ettiğini ve aileleri uyardığını belirterek, yaşananları anlattı.

Annenin İsyanı: “Oğlumun Durumunu Fark Edince Aileyi Uyardım”

Semih Çelik’in annesi, oğlunun psikolojik durumunun kötüye gittiğini fark ettiğinde İkbal Uzuner’in ailesine haber verdiğini söyledi. “Oğlumun durumunu fark edince ben İkbal’in ailesine dedim ‘kızınızı uzak tutun, götürün kızı, izinizi kaybettirin'” ifadelerini kullanan anne, bu uyarısının dikkate alınmadığını ve olayın önüne geçilemediğini belirtti.

“Keşke Kendini Yaksaydı, Kızlara Bir Zarar Vermeseydi”

Anne, gözyaşları içinde verdiği demeçte, oğlunun neden olduğu acıyı dile getirerek “Ben bir anneyim, kim ister evladı böyle bir olaya karışsın. Gencecik manken gibi kızlar toprak oldu. Keşke kendini yaksaydı, kızlara bir zarar vermeseydi” dedi. Oğlunun durumunu düzeltmek için elinden geleni yaptığını belirten anne, “Hastanelere götürdüm. İntihar etmeye kalktığında doktora götürdüm. ‘Bir şeyi yok’ dediler. Eve ambulans çağırdım, ‘Bunun ambulanslık durumu yok’ dediler. Ben çırpındım, yandım, bağırdım ama oğlumu iyileştiremedim” ifadelerini kullandı.

“Olay Günü Görüntülü Konuştuk, Hiçbir Anormallik Sezmedim”

Olay günü Semih Çelik’in kendisini görüntülü aradığını belirten anne, “Oğlum ne yapıyorsun, nasılsın dedim. Anne, iyiyim. Ayşenur yanımda, şimdi lavaboda, çekiniyor ekrana girmek istemiyor dedi. Biraz sağdan soldan sohbet ettik ve kapattık. Hiçbir anormallik sezmedim” diye konuştu. Anne, oğlunun pandemi sonrası uyuşturucu kullanımına başladığını ve bu süreçten sonra davranışlarının değiştiğini dile getirdi.

“Semih’le İkbal’in Buluşma Mekanı Zaten Surlardı”

Semih Çelik’in annesi, oğlunun İkbal ile sürekli surlarda buluştuğunu ifade etti. “Semih’le İkbal’in buluşma mekanı zaten surlardı. Onlar sürekli orada buluşuyorlardı. İkbal ile bağlantılarını bir türlü kesmediler. O da Semih’i bırakamıyordu” diye anlattı. Anne, İkbal’in ailesini uyardığını ve bu ilişkinin sürmesinin tehlikeli olabileceğini söylediğini belirtti.

Eski Çalışma Arkadaşı Anlattı: “Çok Konuşmazdı Ama İşini İyi Yapıyordu”

Semih Çelik’in kasap olarak çalıştığı firmada iki sene önce yaklaşık beş ay kadar çalıştığı öğrenildi. Milliyet Gazetesi’ne konuşan ve ismini vermek istemeyen eski çalışma arkadaşı, Çelik’in sosyal ve biraz marjinal bir karaktere sahip olduğunu ifade etti. “Çok konuşmazdı ama içine kapanık değildi. Elektrikli bisikletle işe gidip geliyordu ve saygısız değildi. Kasabın arka tarafında çalışıyordu çırak olarak, etleri hazırlıyordu. İşini iyi yapıyordu. Benim gözlemlediğim kadarıyla psikopat bir ruh hali yoktu” dedi.

Ancak, Çelik’in psikolojik tedavi gördüğünü sonradan öğrendiğini söyleyen eski arkadaşı, genç adamın dışarıdan bakıldığında normal bir görüntü sergilediğini ifade etti.

Oğlunun Durumu ve Psikolojik Sorunları

Anne, pandemi sürecinde oğlunun psikolojik durumunun kötüleştiğini ve birçok kez hastanelere götürdüğünü belirtti. Defalarca doktorlara başvurduğunu ancak “ergenlik psikolojisi” diyerek durumu geçiştirdiklerini ifade etti. Anne, oğlunun intihar girişiminde bulunduğunu ve ambulans çağırdığını, ancak yine yeterli müdahalenin yapılmadığını söyledi.

Bu durum, Semih Çelik’in yaşadığı psikolojik sorunların yeterince ciddiye alınmadığını ve kontrol altına alınamadığını gösteriyor. Anne, oğlunun uyuşturucu kullanımına başladığı dönemin, onun psikolojisindeki bozulmanın temel nedeni olduğunu savundu.

Toplumsal ve Ailevi Çelişkiler

Semih Çelik’in işlediği cinayetler ve sonrasında annesinin yaptığı açıklamalar, toplumda büyük yankı uyandırdı. Annenin, oğlunun yaşadığı psikolojik sorunlara rağmen yeterince destek alamadığını söylemesi, sağlık sistemindeki eksiklikleri gözler önüne seriyor. Ayrıca, İkbal Uzuner’in ailesini önceden uyarmış olması, bu trajedinin önlenmesi için ailelerin yaşadığı çaresizliği de ortaya koyuyor.

Eski Çalışma Arkadaşının Gözlemleri

Semih Çelik’in iş arkadaşı, Çelik’in iş yerinde genel olarak sakin ve uyumlu bir tavır sergilediğini belirtse de, olayların ardından bu gözlemler sorgulanır hale geldi. Çelik’in psikolojik tedavi geçmişi ve uyuşturucu kullanımı, eski arkadaşlarının ve çevresinin gözünden kaçan detaylar olarak kalmış görünüyor.

Semih Çelik Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Semih Çelik’in annesi olayla ilgili neler söyledi?

Semih Çelik’in annesi, oğlunun psikolojik durumunu fark ettiğini ve İkbal’in ailesini bu konuda uyardığını belirtti. Ayrıca, oğlunun pandemi sürecinde uyuşturucu kullanmaya başladığını söyledi.

Semih Çelik’in psikolojik tedavi geçmişi var mı?

Evet, Semih Çelik’in geçmişte psikolojik tedavi gördüğü ancak yeterli sonuç alınamadığı ortaya çıktı. Annesi, birçok kez doktora başvurduklarını ifade etti.

Semih Çelik’in eski iş arkadaşı onu nasıl tanımlıyor?

Eski çalışma arkadaşı, Çelik’in sakin ve sosyal bir yapıda olduğunu, içine kapanık olmadığını ancak psikolojik sorunlarını sonradan öğrendiğini belirtti.

Olay günü Semih Çelik’in annesiyle konuşmuş mu?

Evet, olay günü Semih Çelik, annesiyle görüntülü olarak konuşmuş. Anne, konuşma sırasında bir anormallik fark etmediğini ifade etti.

Semih Çelik’in uyuşturucu kullandığı doğru mu?

Annesinin ifadesine göre, Semih Çelik pandemi sürecinden sonra uyuşturucu kullanmaya başladı ve bu durum psikolojik durumunun kötüleşmesine yol açtı.

Gündem haberlerinden haberdar olmak için hemen tıklayın!