WOTTV E-DERGİ
DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824,73%
Cevdet Yılmaz, Savunma Sanayii Zirvesi’ne Katıldı

Cevdet Yılmaz, Savunma Sanayii Zirvesi’ne Katıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi’ne katıldı. Yılmaz, "Türkiye’nin savunma sanayiindeki stratejik hedefleri için yetkin insan kaynağının ne kadar kritik olduğunun hepimiz farkındayız" ifadelerini kullandı.

18 Eylül 2024 12:10
Cevdet Yılmaz, Savunma Sanayii Zirvesi’ne Katıldı
0

BEĞENDİM

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Savunma Sanayii Başkanlığı’nın Ankara’da düzenlediği Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi’ne katıldı.

Zirveye ilişkin paylaşımda bulunan Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Savunma Sanayii Başkanlığımızın Ankara’da düzenlediği Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi’ne katıldık.

Türkiye’nin savunma sanayiindeki stratejik hedefleri için yetkin insan kaynağının ne kadar kritik olduğunun hepimiz farkındayız.

Teknolojik gelişmelerin, ülkelerin güvenlik ve ekonomik gücünü belirleyen en önemli faktörlerden biri olduğu günümüzde, özellikle savunma sanayiinde yüksek teknolojiyi kullanarak yerli ve milli üretim hedeflerimize ulaşma çabamız çok daha büyük bir öneme sahip hale gelmiştir.

Savunma sanayiindeki başarımızın, yetkin insan kaynağımıza dayandığını biliyoruz ve TEKNOFEST, DENEYAP atölyeleri ile Savunma Sanayii Akademisi’nin bu konuda büyük adımlar olduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda mühendislik, bilgisayar bilimleri, yapay zeka gibi alanlarda uzmanlaşmanın ve gençlerimize yönelik yetenek geliştirme programlarının geleceğe dönük çalışmalar için çok önemli olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz.

Savunma sanayiindeki başarılarımızın diğer sektörlere de yansıyarak ülkemizin küresel rekabet gücünü artırdığını biliyoruz ve tüm bu adımlarla teknolojik gelişmelere ayak uydurabilecek, yenilikçi düşünebilecek bir insan kaynağı yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Zirvenin, sektördeki liderlik konumumuzu daha da güçlendireceğine inanıyor ve organizasyonda emeği geçen Savunma Sanayii Başkanlığımız başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.”

World of Türkiye haberlerini ziyaret edin

Cengiz Han Erdoğan

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.