WOTTV E-DERGİ
DOLAR 33,9951 0.28%
EURO 37,8266 0.57%
ALTIN 2.819,730,37
BITCOIN 1966992-3,48%
2024 Diyarbakır’da Nevruz Bayramı ne zaman, hangi gün, nerede kutlanacak? Diyarbakır’da Nevruz var mı?
  • World of Türkiye
  • Gündem
  • 2024 Diyarbakır’da Nevruz Bayramı ne zaman, hangi gün, nerede kutlanacak? Diyarbakır’da Nevruz var mı?

2024 Diyarbakır’da Nevruz Bayramı ne zaman, hangi gün, nerede kutlanacak? Diyarbakır’da Nevruz var mı?

Türkiye'nin dört bir yanını aydınlatan Newroz Bayramı'nın bu yılki kutlama programı açıklandı. Peki Diyarbakır’da Nevruz Bayramı ne zaman, hangi gün, nerede kutlanacak? Diyarbakır’da nevruz var mı? İşte detaylar...

20 Mart 2024 09:50
2024 Diyarbakır’da Nevruz Bayramı ne zaman, hangi gün, nerede kutlanacak? Diyarbakır’da Nevruz var mı?
0

BEĞENDİM

Yüzlerce yerde gerçekleştirilecek olan kutlamalar, her yıl milyonlarca kişiyi bir araya getiriyor. 57 merkezi etkinlik noktasının yanı sıra birçok il, ilçe, köy ve beldede de Newroz ateşi yakılacak.

NEVRUZ NE ZAMAN KUTLANACAK?

Türkiye’nin dört bir yanını aydınlatan Newroz Bayramı’nın bu yılki kutlama programı, 15 Mart’ta Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde başlayacak ve 25 Mart’ta Ağrı’da sona erecek.

Ancak, 21 Mart’ta sadece Diyarbakır’da resmi bir kutlama gerçekleştirilecek.

Elazığ’ın Karakoçan ilçesi, 15 Mart’ta Newroz kutlamalarının startını verecek. Ardından, 17 Mart’tan itibaren Ağrı Diyadin, Antep, Bingöl Karlıova, Hakkari, Kars Digor, Şırnak, Urfa Suruç, Urfa Halfeti, Van, İstanbul, Bursa, Denizli, İzmir, Kocaeli, Osmaniye ve Tekirdağ gibi birçok şehirde coşkuyla kutlamalar gerçekleşecek.

Diyarbakır, Newroz Bayramı’nın 21 Mart’ta zirveye ulaşacağı ana etkinlik merkezi olacak. Kutlamalar, 23 Mart’a kadar Hakkari Şemdinli, Muş, Urfa ve Ankara gibi şehirlerde devam edecek ve 24 Mart’ta Hakkari Çukurca, Adana, Kırşehir ve Antalya’da son bulacak.

Bu yılın Newroz kutlamaları, geleneksel ve kültürel zenginliğiyle birlikte barış, kardeşlik ve umut mesajlarını yükseltmek için önemli bir fırsat sunuyor. Herkesin bir araya gelerek bayramı en coşkulu şekilde kutlaması umuduyla, 2024 Newroz’un tüm katılımcılara mutluluk ve barış getirmesini diliyoruz.

İlknur Şayir

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.